Revolutionaire versnelling BIM viewer

 -  Available in: Nederlands Nederlands Nederlands

De software engineers van IRP werken aan een nieuwe methode voor het tonen van BIM-modellen

Bij een pilot voor BPD werden we geconfronteerd met een aantal zeer grote modellen, die door gerenommeerde architecten gemaakt zijn in Revit. De bijbehorende IFC's zijn vele honderden MB's groot. Tot voor kort duurde het inlezen van deze modellen meer dan een minuut. Voor eindgebruikers niet acceptabel. Reden voor een onderzoekstraject, dat in maart 2018 een eerste resultaat opleverde. Het lijkt mogelijk het proces met een factor 10 tot 20 te versnellen!  

Zover zijn we nog niet. Dat wil zeggen, nog niet alles werkt (transparantie bijvoorbeeld), maar de eerste resultaten zijn dusdanog verbluffend dat we ze nu vast met onze gebruikers willen delen.  

Om het verschil duidelijk te maken, bieden we het model van de Raadhuisstraat te Amsterdam, op twee manieren aan. Dit is best al een groot model, met een kleine 20 winkels en een kleine 50 bovengelegen appartementen.

1. Op de manier zoals het al enige jaren getoond werd in onze viewer: klik hier

2. Op de wijze zoals het nu werkt: klik hier

Bestaande modellen moeten wel opnieuw geconverteerd worden om gebruik te kunnen maken van de nieuwe snelle viewer. Bij veel instanties wordt dat door ons automatisch gedaan. We proberen dit poces medio April af te ronden. 

Reacties zijn altijd welkom; contact@irp.nl

IRP baseert al zijn webdevelopment op de ISO 19650-standaard voor de ontwikkeling en volledige levenscyclus van gebouwen. Voorheen bekend als de BSI 1192-X. Deze standaard is inmiddels bijna volledig in BIMkeeper geïmplementeerd.